Különleges egyedi bélyegek alapítványi témákkal

Mozdonyunk sorsának követői számára vonzó ajándék opciót gondoltunk ki, amellyel támogathatják a 375,660 pályaszámú gőzös gondozását, illetve maradandó emléket is szerezhetnek maguknak!

A Magyar Posta Zrt. által hivatalosan sorszámozott, postai használatra is alkalmas bélyegek igazi különlegességet kínálnak az érdeklődők számára, és olyan bélyegekhez juthatnak hozzá, amelyek sehol másutt nem érhetőek el. A termékek az egyedi bélyegek 2.500-4.500 Ft-os átlagáránál kedvezőbb áron, mindössze 2.000 Ft-ért vásárolhatóak meg, többféle kivitelben, és igény szerint 500 forint felárért farostlemez hátlappal és üveg előlappal ellátott akasztós tartóban prezentálva.

A bélyegek nedvességre ragasztható papírra készülnek, így száraz helyen célszerű tárolni őket. Ha a kicsiny bélyegeket elhasználjuk postázásra, a nagy méretű felső kép akkor is a birtokunkban marad, és csodálhatjuk a látványát, illetve az azonosítást szolgáló feliratot.

Az egyedi bélyegek limitált példányszámban érhetőek el, de igény esetén néhány hét alatt újragyárthatóak, így ha valaki nagyobb mennyiséget szeretne valamelyik típusból, annak sem okozunk csalódást.

A bélyegek árának teljes összege alapítványi támogatásként íródik jóvá a 375,660 (Eger Gőzmozdonya) Alapítvány számláján, így érdeklődésével a mozdony sorsát mozdítja előre.

Céges vásárlás esetén áfás számla kiállítására is lehetőség van. Ebben az esetben eltérő fizetési metódust kínálunk, hogy a tisztelt vásárló el tudja számolni a bélyegek teljes összegét.

A 375,660 aktív időszaka (1982.)

A magyar vasútfotózás történetében jártas személyek számára a brit vasútbarátok különvonatai emlékezetes eseményeknek számítanak: az 1970-es évek végétől 1-2 évente őszes hajú angol urak keresik fel hazánkat, és utaznak be egzotikus mellékvonalakat, vesznek elő különleges járműveket. Nekik köszönhetően fűtötték be még 1982-ben a 375,660 pályaszámú gőzmozdonyt, amely akkoriban már nem járt napi rendszerességgel. Abaújszántón készült egyik fényképük diája alapítványunk tulajdonába került, és ebből a különleges fényképből kínálunk bélyegeket.

Szeretnék egy ilyen bélyeget!

375,660 gőzös Ábrók Miklós képén

Ábrók Miklós művész úr a 375,660 Hajdúszoboszlóról való elszállítása óta nyomon követi a mozdonyunk sorsát, és több remek akvarellen örökítette meg a jármű történetének pillanatait. Dinamizmus, lendület testesül meg a képen, amely állítólag a művész úr kedves feleségének egyik kedvenc alkotása. A képen autentikusan pöfög a mozdony a tolattyújánál, és sárgára vannak fényezve azok a részei, amelyeket a gépészek is sárga színűre húztak ki annak idején - eltérve a klasszikus pirostól. Ábrók művész úr képi világára jellemző a valósághű ábrázolás, a részletek magas szintű és aprólékos kidolgozása. Ezen az íven a hat darab kicsiny postai bélyeg is jól mutatja a művészi igényt, a nagy méretű kép pedig a gyűjtők számára igazi kincs.

Szeretnék egy ilyen bélyeget!

460 026 Szöcske (Ábrók Miklós képe)

A miskolci Szinva delta jellemző pillanata, amikor a 92-es számú vasútvonalról beérkezik a 460-as sorozatú (korábbi V46) mozdony által továbbított hosszú tehervonat. Ábrók Miklós grafikus művész ezt az eseményt örökítette meg akvarelljén, amelyen Miskolc egyik jellemző Szöcskéje, a 460 026 pályaszámú gép látható. A képen megfigyelhető a művész egyik kedvelt témája: a növényzet ábrázolása. A kép jobb oldalán szinte megérinthető az ecetfa húsos levele, és érezzük a kőris árnyékának hűvösét. Az elhanyagolt sorsú 460-as sorozatú mozdonyok kedvelői számára különleges kincs egy ilyen bélyeg, amely nem csak borítékon, hanem a megbontás nélküli ív formájában akár falra akasztva is gyönyörűen mutat.

Szeretnék egy ilyen bélyeget!

Mezőcsáti különvonat Kisdácsiával

2016-ban Alapítványunk egy emlékezetes különvonatot szervezett a személyforgalom nélküli 88-as számú vasútvonalra, a mezőcsáti vicinálisra. A vonatot a 438 038 pályaszámú Kisdácsia vontatta, amely Miskolc Rendező fűtőházi tartaléka, vagyis csak akkor indítják be, ha már nagyon nincsen más mozdony kéznél. Vonalon évek óta nem járt, de kiválóan teljesítette a feladatát a vonatunk élén, köszönhetően a miskolci szakemberek odaadó munkájának. A képen a Hejő-csatorna áteresze felé halad a vonal egyik hangulatos ívében a különvonat, amely két darab Bhv kocsiból állt, és kellemes színt vitt a jobb sorsra érdemes vonal életébe.

Szeretnék egy ilyen bélyeget!

Barátaink mozdonyát is megörökítettük bélyegen. Alapítványunk tagjai is aktív részt vállaltak az 520,075 pályaszámú, Hatvanban tárolt gőzmozdony külső felújításában, amely 2016-ban zajlott. A gépről két bélyeg készült, amely azért is izgalmas, mert a kevéssé ismert 520-as típusról viszonylag szűkös a kurrens képanyag.

A megújult 520,075 befűtve (2016)

Valójában persze nem volt befűtve a gép: az ünnepélyes átadáson tüzet raktunk a füstszekrényben, hogy a gép látványosabb, élettel telibb legyen. Az 520,075 elhanyagolt állapotban állt 20 évig Hatvanban, mígnem az MVJM Egyesület szervezésében önkéntesek hozták rendbe: sok hiányosság pótlásra került, a gép pedig ragyogó fekete festést kapott. Vezetőállása megújult, lámpái visszakerültek, új pályaszám táblái újra azonosíthatóvá teszik. Birincsik József fotóján a füstölő mozdonyról szinte hihető, hogy éppen megmozdulni készül. A képen az optika tömörítő hatása mellett is érezhető az 520-as hatalmas mérete: a magyar vaspályák jelenleg meglévő legnagyobb mozdonyáról van szó.

Szeretnék egy ilyen bélyeget!

Hótakaróban szunnyad az 520,075

A mozdony felújításának egyik oszlopa, Hegyi Gábor hangulatos fényképe a rendkívül hosszúra nyúlt 2016-17-es télen készült Hatvanban. Néhány évtizede még nem láthattunk volna olyasmit, hogy hó borít egy gőzmozdonyt, hiszen az aktív gépek egész szerkezete folyamatosan meleg volt, de a szobormozdonyok számára a kültéri tárolás okán már nem ismeretlen ez az „élmény”. Az 520,075 külső felújítása természetesen nem egy egyszeri feladat volt, hanem olyan tevékenység, amely folyamatos gondoskodással egészül ki. A munkát végző önkéntesek az átadást követően is rendszeresen gondozzák a mozdonyt és a közelében lévő parkot. A bélyeg megvásárlásával az ő munkájukat is segíti.

Szeretnék egy ilyen bélyeget!

A rendelés módja
Bármelyik bélyegre kattintva eljut a rendelési oldalra, ahol egyszerű űrlap formájában összegezheti az igényét.

Amennyiben magánszemélyként kíván hozzájutni a bélyegekhez, úgy a rendelést követően elküldjük a 375,660 Alapítvány bankszámla adatait. Az átutalt összeg 100%-a alapítványi támogatásként íródik jóvá a szervezet számláján.

Céges vásárlás esetén az ennek megfelelő számlázási módon díjbekérőt küldünk, és az utalást követően a számla papír alapú eredeti példányával küldjük el a bélyegeket a megrendelő gazdálkodó szervezet számára.

A rendeléseket minden esetben a Magyar Posta Zrt. segítségével teljesítjük. A szállítás díja a rendelés mennyiségétől függetlenül 1.000 Ft, de ha háromnál több ívet rendel, akkor a szállítási költséget átvállaljuk.

Amennyiben személyesen kívánja átvenni a bélyegeket, arra alapvetően Budapesten, Egerben, Füzesabonyban vagy Miskolcon van lehetősége, a vasúti pályaudvarokon.
Ezzel kapcsolatosan emailben tud egyeztetni kollégánkkal.

A bélyegek felhasználása
Az egyedi bélyegek díszként is látványosak, de értéküket az adja, hogy belföldi levélpostai küldemény továbbítására is használhatóak. (A Magyar Posta Zrt. szükség esetén kiegészíti az e bélyegekkel feladott leveleket további bélyeggel, ha a küldemény különleges elbánást igényel vagy nagyobb tömegű vagy vastagságú, mint a szabvány levél.)

A bélyegek szerzői jogvédelem alatt állnak. Reprodukálásuk, másolásuk, terjesztésük nem engedélyezett. Az Ábrók Miklós művekből készült bélyegek a művész úr beleegyezésével készültek, az akvarellek tulajdonunkat képezik. A Hegyi Gábor fotójából készült bélyeg a szerző beleegyezésével valósult meg. A befűtött 520,075 és a mezőcsáti különvonat fotóját Birincsik József készítette, képei rendelkezésre bocsátásával. Az aktív 375,660 gőzösről készült diakép eredetije az Alapítvány tulajdonát képezi. 

★ A 375,660 pályaszámú egri gőzmozdony megmentése és felújítása ★
© 2015-2021. 375,660 Alapítvány || Nyilvántartási szám: 10-01-0001140 || Bankszámlaszám: 61600070-10322734 || A 375,660 pályaszámú gőzmozdony felújításáért és gondozásáért