Köszönjük megtisztelő érdeklődését a 375,660 pályaszámú gőzmozdony felújításának támogatása iránt!

A 375,660 pályaszámú gőzmozdony felújítása túl nyúlik egy-két ember teljesítő képességén, a nemes cél eléréséhez mindenképpen szélesebb közösség összefogására van szükség.

E cél elérésére került sor a 375,660 Alapítvány bejegyzésére, amely elsősorban anyagi támogatásra ad lehetőséget, de természetesen sok másféle módja is van a segítségnek, amelyet örömmel fogadunk.

Alapítványunk adatai: 375,660 (Eger Gőzmozdonya) Alapítvány
Kommunikációban használatos rövidített név: 375,660 Alapítvány
Nyilvántartási szám: 10-01-0001140
Számlavezető pénzintézet: Korona Takarékszövetkezet | SWIFT: TAKBHUHB
Bankszámlaszám: 61600070-10322734 | IBAN: HU08 6160 0070 1032 2734 0000 0000

Pénzügyi támogatás
A gőzmozdony romjainak megvásárlása és elszállítása óriási költséget emésztett fel, ám ez még csak a munkafolyamat eleje volt. Ahhoz, hogy a 375,660 pályaszámú gőzmozdony újra Eger egyik büszkesége lehessen, nagyobb mennyiségű acél árura és jelentős élő munkára is szükség lesz.

Erre a célra többféle támogatási módot dolgoztunk ki, hogy azok is a maguk ügyének érezhessék a mozdony megmentésének és felújításának a feladatát, akik nem tudnak komoly összegekről lemondani.

A támogatás lehet havi rendszerességű és teljesen alkalmi is, összeghatára pedig nincsen.

Néhány kategóriát kidolgoztunk, amelyek inkább irányadásul szolgálnak, mint kőbe vésett

• Szerződéses támogató (cégek részére)
Amennyiben cége támogatói szerződést köt, az alkalmi támogatás 20%-os mértéke helyett annak duplájával, 40%-kal csökkentheti az adóalapját. Vagyis ha szerződésesen évi 100.000 Ft támogatást nyújt, akkor évi 40.000 Ft-ot leírhat az adójából, azaz csak a támogatás 60%-át kell a nyereségből biztosítani az Alapítvány céljaira.
Szerződött támogatóink számára úgy a weblapon, mint a mozdonyhoz kapcsolódó későbbi emléktáblán megjelenést biztosítunk, ha ezzel ellentétes külön kérés nem fogalmazódik meg.

• Alkalmi támogató (cégek részére)
A hatályos törvények értelmében az alapítványt támogató cégszerű gazdálkodó szervezet egyszeri támogatás esetén egyszeri, a támogatás összegének 20%-át képező társasági adókedvezményben részesül. Azaz ha például egyszeri 100.000 Ft juttatást biztosít cége az Alapítvány részére, akkor 20.000 Ft-tal kevesebb adót kell befizetnie, és a támogatásnak csak a 80%-át szükséges a nyereségből kitermelni.
Alkalmi céges támogatóink számára úgy a weblapon, mint a mozdonyhoz kapcsolódó későbbi emléktáblán megjelenést biztosítunk, ha ezzel ellentétes külön kérés nem fogalmazódik meg.

Sajnos a hatályos szabályozás értelmében az adókedvezmény egyéni vállalkozókra nem vonatkozik, csak társasági adót fizető cégek élhetnek ezzel a lehetőséggel.

• Kiemelt támogató
Azon személyek, akik egy éven belül legalább 25.000 Ft-tal támogatják alapítványunk célját alkalmi vagy rendszeres, évente ismétlődő támogatás formájában. Kiemelt támogatóink számára a weblapon és a mozdonyhoz kapcsolódó későbbi emléktáblán megjelenést biztosítunk, ha ezzel ellentétes külön kérés nem fogalmazódik meg.

• Pártoló támogató
Ezt a tagi formát kínáljuk a gőzmozdony megmentésének és javulásának ügyét támogató olyan személyek számára, akik legalább havi 1.000 Ft-os összegű támogatást biztosítanak. Ez az összeg sokak számára jelentéktelennek tűnhet, de ha csak pár száz pártoló tagja van a 375,660-as pályaszámú gőzmozdony megmentését célzó Alapítványnak, már óriási lépéseket tehetünk érte!

• Diák támogató
Az öreg járművek romantikája iránt fogékony ifjú generáció támogatását is örömmel fogadja Alapítványunk! A diákok számára alkotott támogatói kategóriánk mindössze havi minimum 450 forintos támogatási összeg igényét fogalmazza meg.

• Alkalmi támogató (magánszemélyek részére)
Az Alapítvány stabil és tervezhető tevékenységének alapja a rendszeres támogatás. A céljainkhoz azonban minden forint közelebb visz. Ha Önnek nincsen lehetősége havi rendszeres támogatásra, de akár csak egyetlen alkalommal bármilyen összegű támogatást tud nyújtani, közreműködését nagy becsüljük! Alkalmi támogatást összeghatár nélkül lehetőség van nyújtani az Alapítvány részére. A 25.000 Ft-ot meghaladó összegű alkalmi támogatóink számára a weblapon és a mozdonyhoz kapcsolódó későbbi emléktáblán megjelenést biztosítunk, ha ezzel ellentétes külön kérés nem fogalmazódik meg.

„Mit érnének pár száz forinttal?”
Nagyon fontos üzenetnek tartjuk a támogatásra fogékony közönség számára, hogy az adomány gesztusa önmagában óriási segítség. Éppen ezért alsó és felső határa sincsen az adománynak. A célunk az, hogy a támogatási kör minél szélesebb legyen, és ha többen támogatják a célunkat akár kis összegekkel is, az akár egészen jelentős támogatássá növekedhet.

Vagyis ne gondolja, hogy a támogatás jelentéktelen még akkor sem, ha csak egy jelentéktelennek tűnő összegről tud lemondani a mozdony érdekében, mert a sok apróbb támogatásból valami egészen figyelemre méltó eredmény alakulhat ki!

Mi a helyzet az adó 1%-kal?
A 375,660 (Eger Gőzmozdonya) Alapítvány közhasznú kulturális tevékenység, az élete nagy részét a városban és a környékbeli vasútvonalakon töltő 375,660 pályaszámú gőzmozdony felújításának támogatása révén jogosult a személyi jövedelemadó 1%-áról szóló felajánlások fogadására. Ezek az összegek ugyan egyénileg nem tűnnek soknak, de természetesen több segíteni kívánó mozdonyrajongó együtt már egészen jelentős támogatást tud biztosítani a cél előrehaladásához.
Alapítványunk teljes neve: 375,660 (Eger Gőzmozdonya) Alapítvány
Alapítványunk adószáma: 19253165

Korabeli fényképek felkutatása
Nem közvetlenül a felújításhoz kapcsolódik, de furcsa módon a 375,660 gőzmozdonyról relatíve kevés fénykép áll a rendelkezésünkre működőképes korából. Ha Önnek vagy ismerősének van ilyen fényképe, és megosztaná a mozdony megmentését célul kitűző táborral és a nagyközönséggel, örömmel fogadjuk a kép papír alapú vagy digitalizált változatát egyaránt!
 

★ A 375,660 pályaszámú egri gőzmozdony megmentése és felújítása ★
© 2015-2021. 375,660 Alapítvány || Nyilvántartási szám: 10-01-0001140 || Bankszámlaszám: 61600070-10322734 || A 375,660 pályaszámú gőzmozdony felújításáért és gondozásáért